Autotallin perustukset

Blogissa on ollut hiljaiseloa viimeiset kaksi viikkoa. Aikaa päivitykselle ei ole ollut, vaikka haluja olisi ollut. Selityksiä olisi vaikka millä mitalla…

Pää syy lienee autotallissa (allekirjoittanut ei ole sen rakentamiseen osallistunut millään tavalla – mutta kiirettä on pitänyt arjen pyörittämisessä). Autotallin kimpussa mieheni on ahkeroinut kera talkooväen (kaksi eläkeläispappaa ja muita satunnaisia auttajia). Kiitos kaunis heille! ♥


Autotalliin tehtiin muotit anturalle ja sokkelille, jotka valettiin yhdellä kertaa. Tämän jälkeen homma jatkui autotallin täytöllä, eristyksellä, raudoituksella, lattialämmitysputkiston ym. asennuksella (älä kysy enempää, kun en tiedä tarkkaan mitä siellä on hääritty:)). Sekä tietysti lopuksi lattiavalu. Lattia koostuu kolmesta osasta; autotallista, katoksesta sekä pyöräkatoksesta (tallin takana).

Kolot valussa ovat autotallin nosto-oveen, talliin meno oveen sekä varaston oveen. Nyt meillä näyttää suurin piirtein tältä:

Autotallin muotti on nyt purettu, on siivottu ympäristöä, laitettu sadevesiputkia ja kaivoja, asennettu patolevyä ja sokkelilistaa sekä laitettu styroxeja, jonka jälkeen on täytetty reunoja. Ja mitä vielä…?!

Talon takana takaterassin puolella saatiin talon julkisivua viimeisteltyä elokuun maalaamisen yhteydessä. Kaikki pilarit on nyt valaistu spotvalaisimilla. Parvekekaiteet ovat valmiit (vihdoin turvallista!). Terassin ikkunat saivat jossain välissä ikkunapellit sekä keltaiset peilit itse tehdystä koristelistasta.

Sisustusrintamalla on ollut aika hiljaista. Syksyn laittaminen niin sisälle kuin uloskin on jäänyt muiden hommien varjoon. Pitäisi varmaan hankkia muutama krysanteemi, kanerva ja kynttilöitä….

Iloinen olen siitä että sain keväällä hankkimani hortensian uudelleen kukkimaan! Jes!

Lasten kanssa olimme sunnuntaina läheisillä markkinoilla, josta naisväen mukaan tarttui rannekorut. Lapset pukivat uudet POMPdeLUX mekot papan syntymäpäiville.

Pappa sai lapsilta lahjaksi Linnut äänessä – kirjan.

Sitä tutkittiin tarkkaan.

Niin ja eräänä päivänä saimme istutetuksi kolmannen puun pihamaallemme. Salla rakas sai nimipäiväpuunsa vihdoin pihamaalle – eli päärynäpuun. Nyt meillä on omena-, kirsikka- ja päärynäpuut! Kaikki lahjaksi saatuja/annettuja.

Värikylläistä ja tunnelmallista syksyä kaikille tasapuolisesti!

-Sanna-


KommentoiKommentit

  1. 10.00 26.09.2013

    Meilläkin haaveina erilaisia puita. Ja tuo oma nimikkopuu on ihana idea, meilläkin olis ajatuksena saada lapsille onat puut 🙂

  2. 15.05 26.09.2013

    Hei onnenhippuja! Kiitos kommentista! 🙂 On ne kyllä ihania nuo erilaiset puut! Saa monenmoista satoa sitten jonain päivänä. Itsekin voisin ottaa vaikka luumupuun! 🙂 Vink vink! 😀 mitä muita puita ajattelit istuttaa? Itse mietin vähän tuota hyötypuutarhaa että jääkö se vain puiden varaan. Marjapensaat ei juurikaan houkuttele, mutta toisaalta se jää ensi vuoteen – mielikin voi muuttua! 😉

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi