Tiilikatto

Pääsiäispyhinä mieheni on ollut julkisivun ja katon kimpussa. Lainassa ollut henkilönostin pitää palauttaa ja siksi puuttuvat reunatiilet piti kiireen vilkkaan asentaa paikalleen. On se hyvä että on jokin deadline että keskenjääneet asiat tulee tehtyä loppuun. Nyt on sitten meidän tiilikatto valmis!

Meidän tiilikatto on kotimainen Monier Ormax Protector betonitiilikatto. Sävy on tupapunainen. Tästä Monierin sivuille. Me otettiin katto Kannustalon paketin mukana.

Kaupungin kaavamääräyksissä meidän korttelin talojen katon värisävy on määrätty punaiseksi. Halusimme tummanpunaisen katon. Naapureilla on hieman oranssisempi sävy, savitiilenpunainen. Julkisivujen väri oli määrätty vaaleaksi ei kuitenkaan puhtaan valkoinen.Meidän talosta tulee vaaleankeltainen.

Olemme tykänneet tiilikaton pinnoitteesta; lumet tulevat alas nopeampaa mitä ilman pinnoitetta. Vähän niin kuin peltikatosta. Likakaan ei pitäisi tarttua niin hyvin.

Kävin kuvailemassa myös parvekkeelta meidän kattoa ja piippua. Siitäkään ei ole tainnut olla aikaisemmin mitään puhetta. Schiedel Rondo Plus piipun päälle tehtiin taidokas pellitys. Mielestäni meidän piippu on ihana, vanhanaikaisen ja jotenkin romanttisen näköinen. Niin kaunis kuin piippu voi vain olla…! (piipunhatun asennus odottaa vielä inspiraatiota)

Näkymä parvekkeelta takapihan puolelle (tai oikeastaan kuvassa näkyy naapurin pellot!)

(Huom! Postaus tehty yhteistyössä Monierin kanssa)

KommentoiKommentit

 1. 6.38 01.04.2013

  Kyllä teillä on vain kaunis torppa! Ottaisin heti itselleni. 🙂 Ihana tuo sisäänkäynti.

 2. 12.06 01.04.2013

  Kaunis kiitos! 🙂

 3. 14.43 14.06.2015

  Mikä maalisävy tässä talon värissä on ? upean värinen…

 4. 10.38 02.08.2015

  Hei Juulia! Kiitos vaan! Maalisävy on 7253! 🙂

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi