Julkisivu öisessä valaistuksessa

Kolme kuukautta olemme asuneet uudessa kodissa ja siitä asti on mieheni häärinyt julkisivun kimpussa vaihtelevassa määrin. Välillä on kulunut viikko muissa touhuissa eikä ulkona ole tehty mitään. Mies on lasten kanssa kotona iltaisin jos itse olen iltavuorossa, silloin ei rakenneta! 🙂 Jos olen vapailla niin silloin jos on sopiva inspiraatio on tehty julkisivua pääsisäänkäynnin puolelta valmiimmaksi. Välillä tutkitaan piirustuksia ja välillä niitä sovelletaan. Paljon on koristelistaa ja listaa toisen päälle, runsaasti yksityiskohtia. Valaistusasiaa on saanut miettiä myös tarkkaan. Meillä on pääsisäänkäynnin katoksen katossa kolme plafondia – kaksi ikkunan ja yksi ulko-oven yläpuolella. Neljä pilaria alhaalla ja ylhäällä neljä pilasteria on saanut spot valaisimet ledein. Myös ovikellossa on pieni led valo.

Talon edessä on lumesta kasattu kinoksia siten että talon eteen jää ympyrän mallinen alue. Tämä alue olisi tarkoitus laittaa kivetyksellä. Keskelle on varattu kaivo mahdollisen suihkulähteen vuoksi. Nyt tätä asemaa toteuttaa sähköjohtokela. 🙂 Ympyrän reunoilla olevat kinokset kuvastavat tulevaa nurmikenttäaluetta. Talolle päin katsottuna autotalli jää vasemmalle kädelle.

Rappuset on ymmärrettävästä syystä vielä raksa-aikaiset. Maata tullaan nostamaan vielä nykyisestä hieman. Rappuset tulevat olemaan joko tuollaiset kuin nyt (vähemmän askelmia) tai sitten puolipyöreät muodoltaan. Ne tehdään betonista.

Lähikuvaa pääsisäänkäynnistä. Ulko-ovi on mielestämme hurmaava! Sen yläpuolella olevasta ikkunasta näkyy sopivasti joulukuusta! 🙂 Ovikellokin näkyy. Huomaa myös oven molemmin puolin olevien ikkunoiden (vasen eteiseen, oikea wc) alapuolella olevat koristelistat tai ”peilit”.

Kolme yläkerran ikkunaa on porrasaukkoon, joten sieltä ei voi kukaan kurkkia – sen verran korkealla ollaan. Kattokruunusta ei näy kuin ketju. Noissakin pilastereissa on ollut aikamoinen väsääminen. Valaistus tuo yksityiskohdat esille. Oikeasti Kannustalon piirustuksissa ylhäällä pitäisi olla vain kaksi pilasteria keskellä ja reunimmaiset olisivat vain nurkkalaudat. Mies kuitenkin päätti tehdä neljä pilasteria kahden sijaan. Kaksi reunimmaista pilasteria oli aluksi samanlevyiset kuin keskimmäiset, mutta valon lankeaminen tyssäsi reunatiiliin, joten pilasterit piti purkaa ja leventää vielä yhdellä laudalla jolloin valo heijastui nätisti pilasterista alaspäin.

Tästä kuvakulmasta me itse usein taloa nähdään, kun ajamme ajotieltä pihaan.

Tämä kuva on otettu multakasan päältä, tai tällä hetkellä pulkkamäen! Käytin kuvaamisessa yöllistä muotokuvaa ja tietysti jalustaa, muuten kuvat eivät olisi onnistuneet. Vaatii aika vakaata kättä! Nytkin alkoi sormet kipristelemään pakkasesta, joten tällä kertaa ei enempää kuvia.

Mies on tyytyväinen kun pääsisäänkäynti valmistui sopivasti jouluksi. Vain kodinhoitohuoneen sisäänkäynti jäi kesken, mutta kuka sitä katsoo?! 🙂 Tästä on hyvä jatkaa ensi vuonna!

KommentoiKommentit

 1. 13.20 23.12.2012

  On teillä vaan komea talo 🙂

 2. 15.51 23.12.2012

  On kyllä upea!

 3. 17.59 23.12.2012

  Kiitos Johanna! 😉 Hyvää joulua!

 4. 17.59 23.12.2012

  Kiitos Anu! Hyvää joulua sinnekin! 🙂

 5. 19.35 23.12.2012

  Kaunis!!

  Ihanaa joulua teille!

 6. 20.39 25.12.2012

  Kiitos! Hauskaa joulua!

 7. 19.54 31.01.2013

  Todella hienolta näyttää! Saako kysyä minkälaiset valot nuo on – led, halogeenit vai muuta? Rakennamme ja mielestäni sekä sisä- että ulkovalaistus on tärkeaä mutta vaikea asia…

 8. 9.21 01.02.2013

  Hei Erika! Valaisimet on led valaisimet, verkkovirralla toimivat (ei muuntajaa) muistaakseni 4W ja Phillpsin. Lue uusin päivitykseni, siinä asiaa valaisimista! 🙂

 9. 19.18 03.02.2013

  Ihailen joka kerta kun ajan ohi. Valaistus tuo tosi hienosti talon esiin, hianoo.

 10. 17.12 08.02.2013

  Kiitos Kati tuhannesti! 🙂

 11. 16.44 28.03.2014

  Laittakaapa takapihasta kuvaa…Tämän tyylinen talo. Meijän unelma:)

 12. 18.32 28.03.2014

  Kiitos Tara! Löysitkin varmaan kuvat takapihan puolelta, oletan?! 🙂

 13. 5.23 10.04.2016

  Minusta todella kivasti toteutettu 🙂 Vierailimme hiljattain Moision kartanossa ja näen tiettyjä yhtymäkohtia, toki Moision kartanon on piirtänyt Engel, ja se sopisi mihin tahansa kulmaan Helsingissä. Talo on nätti ja juuri tuo valaistus on se, mikä minua kiehtoo sillä olen valaistujen rakennusten suuri fani:) Joko pihapiiri (istutuksineen?) on valmis? Anteeksi, olen töissä, enkä ehdi tutkia blogiasi tarkemmin. Hyvää kevättä toivottoaen; MARISOL 🙂

 14. 9.01 10.04.2016

  Kiitos Marisol! Valaistus onkin tärkeä asia kun se korostaa talon hyviä puolia. Nyt on autotallikin valmis ja siinä on myös pilareita ja pilastereita ja ne on valaistu samalla tavalla kun talokin. Nurmialueet ja istutukset sekä terassi on kunnossa. Mutta kivetykset ja portaat puuttuvat vieläkin! 🙂

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi