Lainaa.com

Vinyylilattian asennus

Esa aloitti yläkerrassa tyttöjen huoneiden ja vaatehuoneiden lattiavinyylin asennuksen. Työ kävi kohtuullisen nopeaan ja vaikutti aika yksinkertaiselta näin maallikonkin silmin. Ei vaadi mitään erikoistaitoja. Tärkeää oli hyvät pohjat - lattian tasoitus ja hionta. Ja puhtaus ennen kaikkea. Tärkeää oli myös sekoittaa eri pakettien vinyylejä, värierojen tasaamisen vuoksi. Ja ottaa vinyylit tietenkin huoneen lämpöön hyvissä ajoin ennen asennusta. Vinyylit ovat reilun metrin pitkiä pätkiä, joissa on pienet lukkopontit. Liimaa ei käytetä asennuksessa.

Vinyylit loksautetaan ponteistaan paikoilleen. Ja painetaan tiukasti kiinni. Kuten laminaatin asennuksessa.

Mattopuukolla leikataan määrämittaan.

Ja taivutetaan poikki. Tai vaihtoehtoisesti käytetään sirkkeliä. Näin edetään loppuun asti.

Ta-daa! Valmis lattia Sallan huoneessa.

Lähikuvaa vinyylistä. Jäljittelee puulattiaa ulkonäöltä, mutta pinta tuntuu pehmeämmältä ja lämpimämmältä mitä esimerkiksi laminaatti. Eikä kopise jalan alla. Saumoissa näkyy pieni ura, mikä näyttää hyvältä. Ja helppo pitää puhtaana! Todella kova ja kestävä - kotikäytössä elinikäinen - näin lupaa valmistaja.

Elsan huone valmiina.

Myös vaatehuoneet. Listoitusta vaille valmista.

Avainsanat: ,

KommentoiKommentit

 1. 6.35 26.09.2013

  Moi,

  Hienon näköinen lattia tuli 🙂 Minkä valmistajan tuo lattiamatsku on ja mistä sen hankitte?

 2. 18.06 29.09.2013

  Hei Katri ja anteeksi että vastaaminen viivästyi!! En yksinkertaisesti muistanut minkä valmistama tuo vinyylilattia oli! Ja aika käsittämätöntä oli etten sitä edes tänne blogiin ole laittanut. Tai sitten en osannut sitä etsiä, mutta vastaus kysymykseesi siis on että Linkwerks Rapid clic ja myyjä Porin VäriÄssät! Ollos hyvä! 😉 (Vastaus löytyi varastosta ylijäämä laatikosta…)

 3. 10.51 01.06.2014

  Hei! Miten lattia on kestänyt käytössä? Onko tullut jälkiä tai muita vaurioita?

 4. 21.01 04.06.2014

  Hei Päivi! Anteeksi kesti vastaaminen! Olen todella tyytyväinen lattiaan! Kestävämpää ja helppohoitoisempaa saa hakea!! Helppo imuroida ja mopata. Ja värikin on sellainen että antaa anteeksi paljon, eikä siinä näy pöly eikä lika. Kolhuja ei ole tullut. Vaatehuoneessa taitaa olla joku musta rantu, jonka varmaan saisi pois jos yrittäisi… Joten suosittelen lämpimästi! 😀 Niin ja lisäksi on mukavan lämmin jalalle, eikä kopise. Ihanteellinen lasten huoneeseen! En vaihtaisi mistään hinnasta!! <3

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi