Viirinauha ja sisäinen kello

Mieleni on tehnyt tehdä viirinauhaa jo pitkään, mutta tiedostan että sen ompelemisessa menisi minulla tolkuttomasti aikaa. Päätin käyttää nopeampaa keinoa ja tein sen vahvasta paperista. Ostin skräppäykseen tarkoitettua paperia ja leikkasin siitä kolmioita, kokoa 10x15cm. Osa raidallisia ja osa kuviollisia, jossa on kesäisiä kukkia ja perhosia. Tein rei’ittäjällä reiät kulmiin ja pujotin 12 viiriä juuttinaruun. Laitoin viirinauhan ruokailutilan pariovien verhojen koristeeksi. Työhön ei kulunut aikaakaan ja taas lapset olivat innoissaan!

Kuvat otin eilen aamulla kun aamuaurinko paistoi ihanasti olohuoneeseen ja ruokailutilaan. Päivä valkeni todella kirkkaana. Ikkunat ja lasiovet huutavat pesua, aurinko paljastaa kaiken. Jostain lehdestä luin marttojen kirjoittavan että kaikki alkaa puhtaista laseista. Se on totta. Mikään ei ole niin ihanaa kun auringonpaiste puhtaista ikkunoista.

Meidän lapsilla on sisäinen kello. Se kello tunnistaa talvi- ja kesäajan. Se kello on vain muutamia viikkoja aina edellä. Kuun vaihteessa lapset alkoivat taas heräilemään tuntia aikaisemmin, jo seitsemältä. Hetken mietin mistä se johtuu, kunnes muistin että ai niin kesäaikaan siirrytään taas pian. Meidän lapset tietävät sen, mutta ovat aina vähän ajoissa. Nyt kun siirrytään siis kesäaikaan, joudun hetken aikaa heräämään aikaisin, kunnes kelloja siirrettäessä eteenpäin (kesää kohden) ollaan meillä taas ”oikeassa” ajassa eli kello kahdeksalta ylös.

Tämä sama jatkuu joka vuosi. Todella jännä ilmiö. Meillä ei siis käytetä pimennysverhoja eikä sälekaihtimia. Luonnonvaloon ja auringonnousuun lapset reagoivat luonnollisella tavalla eli heräämisellä.

Talviaikaan siirryttäessä lapset taas reagoivat pimeneviin päiviin ja myöhäiseen auringon nousuun. Kyllä lapset ovat viisaita. Heistä voisi ottaa mallia moneen muuhunkin asiaan, muun muassa siihen ettei stressaisi aina niin paljon…

Minä en ressaa tippaakaan, koska ensi viikolla alkaa kahden viikon talviloma! Aion mennä jalkahoitoon ja muihin ”huvituksiin”!

Aurinkoista viikonloppua!

Sanna

Avainsanat: , ,

KommentoiKommentit

 1. 11.52 08.03.2013

  Ihanan keväinen viirinauha ja kauniit paperit, skräppäyspaperit ovat kyllä monikäyttöisiä 🙂 Itse pesin juuri remontoidun huoneen ikkunan ja se puhdas ikkuna on kyllä aina yhtä ihana näky! Itsellä siivouspäivä menossa. Tuntuu että kun auringonpaiste lisääntyy, lisääntyy myös siivouspäivät! Lika näkyy niin paljon paremmin kun on taas valoa 😀 Terkkuja sinne kaikille!

 2. 12.36 08.03.2013

  Ihana idea tuohon viirinauhaan, jopa määkin voisin osata rehdä tuon 🙂

 3. 15.00 08.03.2013

  Hei! Terkkuja myös sinne! Täälläkin on normaalisti siivouspäivä perjantaisin, mutta ei tänään – pitää mennä töihin! 🙂 Nähdään!

 4. 15.00 08.03.2013

  Hei Onnenhippuja! Ei muuta kuin tuumasta toimeen! 🙂

 5. 20.37 08.03.2013

  Kevätaurinko ja valo ovat ihaninta tähän vuodenaikaan talossa, jossa on paljon ikkunoita:) Tosin ne tahmatassujen jäljet myös paljastuvat. Meillä myös pienimmät herättävät nyt tuntia aikaisemmin eli puoli seitsemältä. Jääpähän pitkästi aamua kaikenlaiseen puuhailuun. Vielä tuohon edelliseen rännipostaukseen, että hulevesiputkien paikkaa ei täälläkään osattu ajatella vielä perustusta ja maatäyttöjä tehdessä ja siksi esim. parvekkeen rännit eivät tulleet ihan niin kuin olisin ne halunnut. Ihailin sitä siististi jiiriin tehtyä kulmarännikourua yhdessä kuvassa…tuollaisia yksityiskohtia, joita vain itse rakentanut taitaa huomata;) Kauniita pääsiäiskortteja, viirinauhaa ja virkkailuja siellä on myös syntynyt! Mukavaa viikonloppua sinne!

 6. 10.35 09.03.2013

  Kiitti Villa Vaahtokarkki! Puhut asiaa! 😉 Mukavaa viikonloppua teillekin! 🙂

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi