Vaunu elämää

Kaksi viikkoa vaunuelämää takana. Hyvin ollaan selvitty! Onhan se tällaista retki tai mökkielämää. Lapset ovat viihtyneet, eivätkä valita. Kunhan keksii sopivaa tekemistä kun alkaa vauhti kiihtymään. Syys sateet ovat kiusanneet meitä – ulkona ei kun aina viitsi sateella olla. Pieniä kuuroja päivän mittaan, mutta ei kuitenkaan mitään rankkasateita. Paitsi yösin – silloin me miehen kanssa herätään aina. Sade kun ropisee vaunun kattoon tuntuu se siltä että sadepisarat tulevat katosta läpi taikka kovalla myrskytuulella tuntuu että vaunu nousee ilmaan. Lapset tuntuvat nukkuvan paremmin kun vähän ropisee. Iso tie on ihan lähellä – päivisin ei ehdi kuunnella autojan ääniä mutta illalla kun vaunu hiljenee – voi kuulla rekkojen kiihdyttävän ohitse. Vaunut seinäthän ovat aika ”pahvia” joten kaikki kuuluu sisään ja ulos.

Vaunumme on muuten muutaman vuoden vanha Hobby Prestige 720 UKFe. Ollut meillä kaksi vuotta. Vaunua on vedetty perässä joitain tuhansia kilometriä. Vaunu on säilössä meillä mökillä, katoksessa. Jossa yövymme aina mökillä ollessamme. Nyt vaunu pääsee tosi testiin – millaista täällä on elää ja olla. Vaunu on noin 9 metriä pitkä, jossa on kaksi huonetta ja keittiö. Keittiössä on sohvat ja ruokapöytä, kaasuhella, uuni, tiskiallas ja jääkaappi pakastinlokerolla. Ja hurjasti säilytystilaa. Seuraavassa huoneessa on kerrossängyt ja pöytäryhmä mistä saa sängyn. Peräkammarissa on parisänky, pesuallas ja vessa jossa on suihku.  Makuupaikkoja on kahdeksalle henkilölle. Vaunussa on lämmitys ja ilmastointi. Ehkäpä kaikki mitä elämiseen tarvitsee?

Elämä on aika perusluontoista näin vaunussa asuen. Eipä tarvitse miettiä mitä tekisi tai järjestää jotain sirkushuveja lapsille. Päivät kun menee tehdessä ruokaa, tiskatessa ja kantaessa vettä aina silloin tällöin. Vedestä puheen ollen nyt huomaa miten säästeliääksi tulee veden käytön suhteen kun joutuu sitä itse kantamaan. Keskimäärin meillä menee 30-50 litraa päivässä käyttövettä, neljältä hengeltä. Vesi kuluu ruuanlaittoon, tiskaamiseen, käsi- ja pyllypesuun, hampaiden harjamiseen ja juomiseen. Minusta aika vähän! Tosin olemme pesseet pykkimme veljeni luona – luojalle kiitos kuivausrummusta – käyneet suihkussa töissä, kylpylöissä tai uimahalleissa. Lapset ovat riemuinneet jatkuvista uimareissuista. Mutta itse en malttaisi odottaa että päästään saunaan ja suihkuun kohta uuteen kotiin.

Uusi koti on lähellä mutta jotenkin tavoittamattomissa. Siellä voidaan yläkerrassa leikkiä lastenhuoneissa, laittaa muuttotavaroita pikkuhiljaa paikalleen – yötä myödenkin – ja auttaa isää rakentamaan taloa asumiskuntoon. Ei tarvi kauaa sängyssä iltaisin maata – uni tulee helposti.

Nämä syyssateet ja viilenevät ilmat muistuttavat viime syksystä kun tähän aikaan teimme talomme pohjia. Silloin vain satoi ja satoi eikä loppua näkynyt. Masentavaa. Nyt näyttää syksykin valoisammalla kun tietää että kohta päästään asumaan uuteen kotiin. Koti joka täyttää parin viikon kuluttua vuoden – 26. päivä saapui talomme Kannukselta. Paljon on vuodessa tapahtunut…

Tässä vähän kuvia vaunuelämästämme. Pian tulossa kuvia Kotoakin.

– Sanna –

Avainsanat:

KommentoiKommentit

  1. 17.27 09.09.2012

    Voin vain kuvitella sen kodinkaipuun mikä teillä on! Tuo vaunu on oikein hieno ja menee varmaan täysillä väliaikaismajoituksena, mutta se ei ole k-o-t-i. Tsemppiä viimeisiin rutistuksiin, teillä on aivan upea koti odottamassa!

  2. 20.29 11.09.2012

    Hei Eeva! Kiitos tsemppaamisesta! Sitä tarvitaan! Maltti on valttia! 😉

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi