Rännit

Viime viikolla meillä alkoi rännien asentaminen. Tarjous oli tehty jo kauan aikaa sitten mutta itse asennusta jouduttiin pitkittämään koska talon julkisivu ei ollut sillä mallilla että rännejä pystyttäisiin asentamaan. Eikä se ole vieläkään. Julkisivu talon pääsisäänkäynniltä on suht valmista mutta kaikki muut sivut ovatkin kesken. Ennen kevään lumien sulamista kuitenkin haluttiin rännit ja mieheni joutui hieman oikomaan tässä julkisivujen rakentamisessa siten että talon takapuolelle asennettiin kiireellä nurkkalautoja, että on jotain mihin rännien alastulot pystyisi kiinnittämään. Takaterassin puolella on sellainen kaaos että pakko on sensuroida niitä kuvia, siksi kuvia nyt vain valmiimmalta puolelta.

Rännit ei meillä kuulunut talokauppoihin ja otimme ne sitten Vesivekin kautta. Yhtenä päivänä kaksi asentajaa oli niitä laittamassa, mutta työ jäi kesken. Emme tiedä koska tulevat jatkamaan niitä. Kun saadaan jotain valmista tai sanotaanko valmiimpaa aikaiseksi laitan lisää kuvia.

Kaikki rännit ei toki ole valkoisia vaikka kuvissa näkyy vain valkoisia rännejä. Talon takana on yläkerran rännit punaiset, mutta alastulot ovat valkoiset.

Alastulojen paikkaa päätettiin muuttaa suunnittelijan piirustuksista poiketen, kun pohdimme että ne täytyy saada huomaamattomammaksi.  Jottei ne olisi pilareiden ja talon edessä, siirrettiin se sitten sivuummalle. Kuten yllä olevasta kuvasta huomaa, hulevesi viemärit ovat nyt väärässä paikassa. Jossakin vaiheessa pitää kaivaa maata ja tehdä jatkot viemäriputkella. Tietenkin niin että tulee kaatoja.

Viimeisestä kuvasta näkyykin hyvin talon lopullinen maalisävy – kaksi alinta julkisivupanelia on saanut pintamaalia. Muutenhan talomme on vielä talotehtaan pohjamaalissa. Jostakin Kannustalon papereista olin lukenut että pohjamaali suojaa puuta noin puoli vuotta. Meille talopaketti tuli syksyllä 2011, ja vieläkin on siis maalaamatta. Kesällä olisi aika kova maalausurakka edessä kaikkien muidenkin urakoiden lisäksi. Täytyy laatia kiireellisyys- ja tärkeysjärjestys, kaikkea ei lyhyen kesän aikana ehdi tehdä. Olisi kiva nauttia myös lomasta, kesästä ja lapsistakin! Rakentaminen ei ikinä lopu pelkkään taloon (tai muuttoon). Eli työsarkaa riittää.

Nautitaan nyt pitenevistä ja valoisammista päivistä! Kohti kesäaikaa mennään huimaa vauhtia! Ihanaa!

Avainsanat: , ,

KommentoiEi kommentteja.

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi