Puutarhasuunnitelma

Tuomi. Kuva: Suomalainen taimi.fi

Omenapuu. Kuva: Puutarha.net

Sateenvarjojalava. Kuva: Google kuvahaku.

Pionipenkki. Kuva: Suomalainen taimi.fi. Kuvaaja Ella Räty 6.6.2008 Annalan kartano, Helsinki

Kirsikkapuu. Kuva:fses.fi.

Tällaista suunnitelmaa olemme tehneet tontillemme. Istutussuunnitelma oli meillä pakollisena liitteenä rakennusluvassa. Teimme sen ihan itse, ilman pihasuunnittelijan apua. Lähinnä miettien minkälaisesta pihasta, puista ja pensaista me pidämme. Ohessa oleva suunnitelma on vain raaka versio, jonka tein vanhasta asemapiiroksesesta Paintin avulla tätä varten.

Ohjeissa sanottiin että raja-aita pitää olla kasvillisuutta ei esim. puuaita, joten päädyimme tuija-aitaan, koska meillä on nykyisessä kodissakin sitä, ja olemme siitä pitäneet. Toinen vaihtoehto olisi mielestämme ollut kuusi aita. Tontillamme tuulee ihan älyttömästi. Itikoita ei näin ollen ole. Ohjeissa luki myös että pihassa pitää olla lehti- ja havupuita sopivassa suhteessa, joten piirsimme myös muutaman kuusen. Mutta rakennustarkastaja sanoi että ei hän paperi kourassa tule tarkistamaan onko näin todella tehty. Ohje on suuntaa antava.

Kirsikka- ja omanapuita pitää olla ehdottomasti! Isoista puista mietimme koivujen, vaahteroiden, tammien korvikkeeksi jotain erilaista ja päädyimme tuomeen! Siinä on kuulemma aivan ihana kukinta ja tuoksu! Toivotaan niin! Ja sitten pitää tietysti olla pionipenkki – valkoisia, vaaleanpunaisia ja pinkkejä pioneita rivissä! Ostin jo pionikirjankin! Sisäänkäynnin molemmin puolin tulee sateenvarjojalavat, ne tulevat pihakiveyksen molemmin puolin. Keskelle jää ympyrä, johon olen suunnitellut kausikukkia ja suihkulähteen!

Osa pihasta on myös sora-alueena (autotallin edusta) ja turvahiekkaa (lasten leikkialue) ja tietysti nurmikkoa. Lasten leikkialueelle tulee hiekkalaatikko, leikkimökki, keinu jne. Rakennusoikeutta meillä on vielä 50 neliötä jäljellä, jonka olemme säästäneet pihasauna/vierashuone/kesähuone mahdolliseen rakentamiseen leikkialueen tuntumaan/tilalle. Joskus vuosien päästä ehkä.

Meillä on siis 1600 neliöinen tontti ja rakennusoikeutta 350 neliötä. Kyllä siihen silti nurmikkoa jää, vaikka talo ja autotalli oman tilansa vie. Autotallin rakentaminen on nyt haudattu vähäksi aikaa. Saataisiin nyt ensin talo kuntoon. Pihalla nököttää vanha työmaakontti. Se toimii hyvänä varastona vaikka onkin tosi ruma. Eilen siivosin sen lattiasta kattoon, ja raivasin tilaa tavaroille. Sinne olisi tarkoitus saada nykyisestä kodista kaikki puutarhatavarat ym. sekä raksatarvikkeet.

Tällä hetkellä piha on kaukana pihasuunnitelman antamasta kuvasta. Meillä ei ole edes nurmikkoa vielä. Pitkä rikkaruoho viidakko. Pihaa tullaan laittamaan siis rauhassa. Onhan talon julkisivukin ihan kesken vielä ja sitten pitäisi talo maalatakin. Eli telineet tulee kulkemaan vielä kauan pihassa. Sitä ennen kun ne saadaan veks, ei liene järkevää istuttaa mitään! Sorvin ääreen siis vuoden päästä kesällä! On tässä sitten vuosi aikaa miettiä pihaa, tulevaa kukkaloistoa! Kai sitä unelmoida voi?! Yksi asia mitä tulen kaipaamaan nykyisestä kodista on silti valmis piha!

KommentoiEi kommentteja.

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi