Pensasaidan istutusta

Tällä kertaa meillä oli urakkana pensasaidan istutus.

Taimia istutettiin yhteensä 83 metriä ja 310 kappaletta. Eli noin neljä metrille.

Marja-aronian taimet tulivat meille Hong Kong tavaratalon kautta,

kuten myös kuusiaidan taimet (niitä ei olla vielä istutettu). Kuusiaita tulee vain yhdelle rajalle.

Istutin pienet astiataimet (kaksi vuotiset?) noin 30 cm leveään ja n. 25 cm syvään ojaan. Istutus syvyyden tarkistin kepillä.

Taimet laitoin n. 2 cm syvyyteen uuden mullan pinnasta.

Pussimultaa eli puutarhamultaa meni 116 säkkiä (yhdessä pussissa on 50 litraa).

Suorat linjat tarkastettiin keppien päihin sidotuilla naruilla. Tiivistin vielä taimen ympäriltä mullan jalalla tallaamalla (ettei tule painumia, mihin jää vesi seisomaan). Lopuksi kastelu ja ohut kerros vielä kuivaa multaa päälle.

Aronia kukkii kesäkuussa valkoisilla kukinnoilla ja loppusyksystä siihen kypsyy kiiltävät, mustat marjat, jotka soveltuvat mehuihin ja hillohin. Syksyllä lehtien väri on kauniin punainen. Marjoilla on myös terveyttä edistäviä vaikutuksia, joista voi lukea lisää täältä!

Marjat sisältävät mm. betakaroteenia, B1-, B2-, B6-vitamiineja, C-, E- ja K-vitamiinia, magnesiumia ja rautaa.

USA:ssa aroniamehu on noussut terveysjuomaksi nro 1 antioksidanttisten ominaisuuksiensa vuoksi!

Hyötykasvi siis kerrakseen!

Nyt pakko mennä nukkumaan! Mukavaa alkavaa viikkoa! ♥

-Sanna-

KommentoiKommentit

 1. 13.30 07.10.2013

  Wau! Siellä ollaan oltu ahkerana! On ollut kyykkimistä tuossa määrässä puskia 🙂 Aronia on muakin kiinnostanut ihan marjana, sitä on paljon kyllä kehuttu! Mukava määrä multaakin lipsahti tuohon hommaan!
  Teillä on nyt hienot suorat puska-aitarivit! 😀

 2. 20.15 07.10.2013

  Kiitos kiitos! Selkä alkaa kieltämättä olemaan vähän arka! 😀 Mietin että miten puutarha alan ihmiset oikein jaksavat! 🙂 Sitä aroniaa ihan myydään kuivatettuna jauheena, mehuna jne. Meiltä toki saat sitä kunhan joskus alkaa sitä satoa tuottamaan! Siitä voisi saada mielenkiintoisia kakkuja! 😉

 3. 20.49 07.10.2013

  Voi huh huh minkä homman olet tehnyt. Mutta tulee varmasti komea! Kyllä se uurastus sitten palkitaan kun pensasaita siitä kasvaa. 🙂

 4. 18.42 08.10.2013

  Kauniilta näyttää sekä kuvissa että ihan paikan päältä katsottuna. Kotianne ei voi milloinkaan hehkuttaa liikaa, niin kaunista sekä ulkoa että sisältä! <3 Ja oli muuten todella ihana nähdä todella pitkästä aikaa! 🙂

 5. 18.54 08.10.2013

  Kiitos Jenni ja Sannanen kauniista sanoistanne! 🙂 Ihanaa syksyä teille ja perheillenne!

 6. 19.52 09.10.2013

  Hyvältä näyttää! Ja työläältä! 😀 Siinä on kyllä ollut multasäkeissä kantamista kaiken muun työn ohelssa. Huhhuh! Nyt saavat sitten rauhassa kasvaa ja kehystää pihaa.
  Nuo marjat ovat mulle aivan uusi tuttavuus. Täytyykin tutustua lisää. 🙂

 7. 7.10 11.10.2013

  Hei Tiina! Olen jo kahteen otteeseen yrittänyt vastata kommenttiisi, mutta ilmeisesti jotain ongelmia on ollut taas kommenttien jättämisen kanssa. En tiedä johtuuko kännykästäni! 🙂 Mutta kiitos kuitenkin viestistäsi! 🙂 Kyllä sitä kantamista on ollut, mutta onneksi mieheni on hoitanut multasäkkien kantamisen ja ojan kaivamisen! 😉 Lapsille on jäänyt taimiastioiden kerääminen ym! Koko perhe on joutunut hommiin! 🙂 Ollaan me kyllä palkittukin lapsia kun niin kärsivällisesti ovat leikkineet kun äiti ja isä häärii vain pihan parissa!

 8. 15.10 14.11.2013

  Marja aronia on oikein hyvä pensas ,kaunis koko vuoden ja jos jaksaa niin vielä saa säilöttävääkin

 9. 12.57 15.11.2013

  Luotetaan siihen, Auli! Sait pääni käännetyksi tuomienkin suhteen! 🙂 Vinkkejä otetaan vastaan aina niiltä keneltä on enemmän kokemusta! 🙂

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi