Formula 1 VPN-Suomi

Meikkausvaloa ja asiaa listojen värisävy eroista

Olen niin innoissani meikkauspisteestäni – että on ihan pakko näyttää teille heti kuvia! Meillä on ollut nämä valaisimet jo pitkään kaapin kätköissä odottamassa oikeaa paikkaa! Nyt vihdoin sain ne seinälle makuuhuoneemme yhteydessä olevaan kylpyhuoneeseen! Arjen ylellisyyttä! Hain ns. mainoslamput rautakaupasta ja yllätyin todella hinnoista. Ajatella yksi tällainen energiasäästölamppu maksoi 8,90 euroa. Kovin on suolainen hinta. Jotenkin on niin turtunut näihin raksahintoihin (tonni sinne ja toinen tänne) niin välillä ihan pysähtyy miettimään mitä kaikki maksaa ja mihin on varaa. Ei talous näihin lamppuihin kaadu – mutta silti ihmetyttää hinnat!

Kuten kuvasta näkee – jotkut tarkkasilmäiset katsojat – meiltä puuttuu vieläkin listoja. Tämä lista-asia on ollut sellainen murheenkryyni että ei toista. Mistä oikein alkaisin…?! No, meille toimitettiin Kannustalopakettiin kuuluvat  listat, joita mieheni innoissaan alkoi naputtelemaan paikalleen, kunnes yhtäkkiä huomasimme että kaikki ei täysin täsmää. Olimme ehtineet listoittaa vasta kolme ikkunaa (ne porrasaulassa korkealla olevat) kun huomasimme että peitelista on paljon valkoisempi kuin ikkunan karmit.  Meillä kun on Domuksen ikkunat jotka ovat vähän kellertävät – huomasi listojen erot hyvin ikkunaa vasten. Teimme kyselyn listojen väristä Kannustalolle ja vastaukseksi saimme Puumerkiltä että UV-säteily muuttaa listojen sävyjä ja ne alkavat ajansaatossa kellertämään. Ajattelimme että selvähän se – ja jatkoimme listoittamista. Mutta sitten huomasimme osan listoista olevan ihan erivärisiä mitä edelliset. Availimme muovikääreitä ja huomasimme että osa listoista oli kellertäviä eli ns. listan valkoisia ja osa puhtaanvalkoisia. Pyynnöstämme tuli puufirman edustajakin niitä listoja meille hämmästelemään. Kannustalo edustajamme on luvannut tulla tontille katsomaan – mutta ei ole näkynyt. Puumerkin edustajalta kyselimme onko maalisävy yhtäkkiä vaihtunut? Mietimme onko osa listoista ollut auringossa? Onko osassa vasta pohjamaali? No, lopuksi meiltä tultiin hakemaan kaikki irtonaiset listat pois ja viikkojen kuluttua tuotiin uusi satsi tontille – siinä kaikki listat olivat puhtaanvalkoisia. Mistään ei nyt tunnu löytyvän enää luonnonvaaleaa listaa eikä selitystä miksi meille sellaista oltiin toimitettu. Turhaa työtä ja ajantuhlausta olisi irroittaa kaikki jo laitetut listat. Pitäisikö asian antaa olla?! Joidenkin mielestä tämä tuntuu varmaan pieneltä ja olemattomalta asialta… onhan niitä isompiakin vastoinkäymisiä rakentamisen sektorilla törmätty. Mutta tässä selitys listojen puuttumiseen!

Edit:

Kannustalon edustaja kävi tänään! Heti kun ehdin purnata! Kehui työn jälkeä ja muutenkin oli tosi kiinnostunut. Mutta listoista ei nyt sen enempää tullut selvyyttä. Edustajan mielipide oli että ei muuta kuin listat paikalleen vaan. Ollaan vissiin liian tarkkoja… Hö! Katsotaan nyt vielä Puumerkin lopullinen tuomio asialle. Ja mietitään sitten jatkoa.

KommentoiKommentit

 1. 17.56 10.07.2012

  Kerrassaan upean ja ylellisen näköistä! 🙂

 2. 17.56 10.07.2012

  Niin ja ihana peili, mistä oot moisen löytäny? 🙂

 3. 19.51 10.07.2012

  Kuule, ihan Ikeasta! Samaa sarjaa allaskalusteen kanssa.

 4. 19.52 10.07.2012

  Tykkään itsekin! Kiitos!

 5. 6.41 15.07.2012

  Ihanat valot!

 6. 19.58 15.07.2012

  Johanna: Kiitos! Oli ihana saada ne vihdoin seinälle vuosien odottelun jälkeen. Ei niitä viitsitty nykyiseen kotiin enää asentaa! Sopii meidän uuteen kotiin! Teilläkin alkaa olemaan niin valmista jo! Onko pakkailut aloitettu?

 7. 9.59 07.04.2013

  Ne värierot minun ymmärtääkseni johtuu siitä että onko maalattu valkoinen (listavalkoinen vähän kellertävä) vai pinnoitettu (puhdasvalkoinen melamiini). Meille oli tulossa maalattu valkoinen katto, mutta vaihdettiin melamiiniksi kun halutaan puhtanvalkoinen. Myös kattolistat voi sitten ostaa melamiinivalkoiset. Mutta sisäovet on aina(?) listavalkoinen, eli kyllä meillekin tulee kahta sorttia valkoista…

 8. 11.07 07.04.2013

  Kiitos kommentista Erika! Meillä oli kyllä kaikki puuta. Sekin vaikuttaa asiaan että mikä maalausfirma kyseessä ja mitä maaleja ne käyttää! Nyt olen jo tottunut että eri valkoisen sävyjä on joka puolella taloa, huonekaluissa jne. Kaikkeen tottuu! 🙂

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi