Loma (ja pihatöitä)

Blogissa on ollut pieni tauko (kuten olette varmaan huomanneet)!? Jotenkin siinä vain kävi niin. Ei ollut mitenkään tarkoitus ja usein mietinkin että pitäisi päivittää kuulumisia, mutta se on vain jäänyt jostain syystä. Ajatuksia on ollut monia mutta mistään en ole saanut kiinni. Mielialakin on ollut jotenkin erilainen…mutta kyllä se tästä lähtee! Loma tekee toivottavasti tehtävänsä. Myös kauniit ilmat ja pihahommat ovat saaneet pidettyä nokan ulkona eikä koneen äärellä.

Pidemmittä puheitta haluan jakaa teidän kanssa kuvia ensin viime viikonlopulta kun me ahersimme pihan kimpussa (pari ystävääkin tuli jeesaamaan). Mieheni päätti urakoida koko touhun kun vuokraamosta lainattu pieni kiukkuinen ja vihreä leikkikalu nimeltä Avant maksoi sen verran että se motivoi tehdä hommat kahdessa ja puolessa vuorokaudessa. Laskestelin että hommia painettiin noin 34 tuntia josta suuren ajan eli lähes koko ajan oli Avant käynnissä. Kun mieheni oppi sitä ajamaan saatiin sillä paljon aikaiseksi. Hän ei malttanut edes nousta sieltä ruokailun ajaksi vaan vein eväät koneen hyttiin. Ja homma jatkui! Vitsailtiin että olisi pitänyt laittaa avanne tai ainakin ottaa sorsa mukaan ettei edes asioille olisi tarvinnut nousta! 🙂

Tässä vähän kuvia kun tytötkin pääsivät iskän kyytiin…

Homman nimi oli sellainen että tarkoituksena oli saada pihaa lähelle oikeaa korkoaan hiekalla, styroksilla ja soralla. Olimme tilanneet pihaan hiekkaa 3 kasetillista ja kahdenlaista soraa yhteensä 3 kasetillista. Pienempi jakoisempi (16mm)  sora tuli lähelle sokkelia noin puolen metrin verran. Styrokseja tuli kaikkialle (talon ympärille, kulkuväylille ja talon eteen tulevan kivetyksen alle 100mm. Sekä tulevien betoniportaiden (pääsisäänkäynti sekä kodinhoitohuoneen sisäänkäynti) kohdalle 200mm kevennyksen takia. Multaa siirreltiin niille paikoille mihin tulee tulevaisuudessa nurmikkoa. Takapihan niitty kynittiin tasaiseksi. Vielä pitäisi tehdä maan parannusta tulevaa nurmikkoa varten ja myrkyttää maa rikkaruohoilta. Pihamme on vanhaa peltoa ja ollut joskus merenpohjaa siksi se on todella savista maaperää. Ilmeisesti pitäisi ostaa turvetta ja hiekkaa ja kääntää maa kuohkeaksi ja ilmavaksi niin saisimme hyvää pohjaa nurmikolle ja istutuksille. Maasiirtofirma haki meiltä 200 tonnia maata, joka jäi meiltä ylimääräiseksi talon kaivamisesta ja tontin kuorimisesta. Huh! Huh!

Vähän on ehditty maalailemaankin. Tänään maalasin terassin (vai pitäisikö sanoa veranta?!) ympäriltä. Todella paljon yksityiskohtia ja valkoisen ja keltaisen vaihteluita! Oli aika haasteellista ja suoraansanottuna vaikeaa! Mutta hyvä tuli – vielä toinen kerros pitäisi vetää.

Parvekettakin tehdään valmiimmaksi pikkuhiljaa. Tässä vähän yksityiskohtia.

Ollaan me ehditty muutakin tehdä kuin pelkkää taloa. Nauttittu Suomen suvesta ja kauniista ilmoista. Kummipoikamme oli meillä yökylässä ja kävimme Sastamalassa Herra Hakkaraisen talolla (suosittelen!). Ja tänään pulahdettiin läheiselle joen rannalle uimaan. Tällaisia päiviä lisää toivon!


Sain ihanan tunnustuksen Miralta Prinsassa juttu -blogista! Suuri kiitos! <3

Se kuuluu näin: ”Kirjoita postaukseen kiitos jollekin blogille tai bloggaajalle. Vaihtoehtoisesti voit kehua blogia, johon palaat kerta toisen jälkeen tai hehkuttaa meille muille blogia, joka on inspiroinut sinua. Suosittele. Mukaan saa laittaa pienet perustelut tai tarinan. Näin sinä ja minä saatamme myös löytää lukulistallemme jotain uutta ja ihanaa. Haastetta saa jakaa eteenpäin omassa blogissa ja haastekuvan saa napata halutessaan mukaan. Laitetaan hyvä kiertämään.”


Haluan laittaa tunnustuksen seuraaviin blogeihin:

Aivan ihania kakkuja ja herkkuja leipoo siskoni blogissa Tarun Taikakakut

Upeita käsitöitä tekee ja sisustelee  Heidi L blogissa Ripaus Tunnelmaa

Sekä kolmantenaihania inspiraatiota antava Emilian Lifestyle blogi Uusi Kuu

Käykää visiitillä!

Mukavaa heinäkuuta ja kuullaan taas pian!

-Sanna-

KommentoiKommentit

 1. 6.45 08.07.2013

  Hei,
  Mikä on teidän talon ulkomaalin värikoodi? Meillä Kannustalon Vihervaara ja vaaleankeltaiseksi pitäisi maalata, mutta väri vielä hakusassa. Teidän talon väri näyttää sellaiselta, että voisi olla meidänkin mieleen.
  Kiitos!
  – Katri

 2. 9.33 08.07.2013

  Ollaan parina päivänä meinattu poiketa, mutta aina on tullut jotain esteitä. Nyt viimeistään on kyllä tultava, on siis aivan tajuton työ teillä ollut siellä! Ihan kuin eri pihaa katsoisi! 😀 Tekisi kovasti mieli tulla kävelemään sinne ;D
  Kiitos kaunis tunnustuksesta! 🙂

 3. 13.03 08.07.2013

  Pitkästä aikaa täällä lukemassa teidän kuulumisia… Paljon on pihalla tapahtunut ja mies on ollut ahkerana… ja toki rouvakin. Tuo mun puolisko taitaa olla mentaliteetiltaan aika samanlainen, että jos joku koneen vuokra juoksee, niin sitä sitten tosiaan käytetään;) Tuonne aikaisempaan postaukseen liittyen piti kehua tuo teidän tekemä keittiön pöytä. Siinä on kauniin elävä pinta lasin alla, kun puun syyt kuultavat ihanasti maalin alta. Ihania kesäpäiviä sinne!

 4. 20.04 08.07.2013

  Hei Katri! Kiitos kommentista! Maalin sävy numero on 7253. Maalina Teknos Ainola Pro. Soittelin taannoin Kannustaloille ja kyselin ”oikeaa Kannustalo keltaista” ja meille annettiin tuo numero. Se sattuikin olemaan juuri se keltainen minkä olimme jo valinneetkin tietämättä tästä. Käsittämätön yhteensattuma! Satuin vielä menemään yhteen taloon kysymään millä sävyllä heidän talo on maalattu kun se on niin hyvän värinen. Mies kertoi sen ulkomuistista (sanoi ostaneensa jo jokusen purkin tavaraa!) ja numero oli sama! Heh! 🙂 tämä vahvisti meidän luottoa tuohon keltaiseen! Ja seinässä se näyttää juuri oikealta ja meille sopivalta! Onnea maalaus urakkaan! 🙂

 5. 20.06 08.07.2013

  Kiitos Taru! Saatiin aika suuri muutos aikaiseksi! Olisi pitänyt ottaa kunnolliset ennen ja jälkeen kuvat! Siten olisi nähnyt eron! Tervetuloa poikkeamaan!

 6. 20.13 08.07.2013

  Hei Villa Vaahtokarkki! Kiva kun poikkesit meillä! 😉 Juu toisaalta hyvä että tuli urakoitua tuo homma, muuten olisi venynyt vaikka kuukauden mittaiseksi! 🙂 Pöytä on meidän yhteinen projekti jostain seitsemän vuoden takaa… Vanha ovi (yli 2m) jonka hankimme ”varaosapankista”. Ovi hiekkapuhallettiin että saatiin monet maalikerrokset pois ja puun syyt näkyville. Hiottiin ja maalattiin ruskealla, laitettiin krakleerauslakka ja lopuksi maalattiin valkoisella. Siten siitä saatiin vanhan näköinen kuin maali olisi lohkeillut siitä! Mies laittoi vielä listan reunaan ja teki jalat. Päälle hankittiin lasi! On sopinut meidän sisustukseen jo kauan. Ollaan tykätty! 🙂 Pitää varmaan laittaa tarkempia kuvia joku kerta blogiin jos joku innostuu… Mukavia kesäpäiviä sinnekin päin!

 7. 7.36 11.07.2013

  Hei kivat uimarantakuvat ja upea Elsan huoneen uusi PUU! Olivia ihastui kuviin täysin! Oliver kiittää vielä yökyläilystä ja Herra Hakkarais-retkestä. Waude mikä kone teidän pihassa on myllännyt! Kyllä Espi osaa sanoo Oliver!

 8. 17.59 12.07.2013

  Kiitos Ovaskaiset! Terveiset kerrottu! 😉

 9. 17.22 25.07.2013

  Hei!
  Piti tulla vielä kertomaan, että talonmaalausurakka on käynnistynyt ja 7253 -sävyyn päädyimme mekin 🙂
  -Katri

 10. 19.50 31.07.2013

  Kiitos Katri! Kiva kun oikea sävy löytyi ja vinkistä oli apua! Tsemppiä urakkaan! 🙂

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi