Kuusiaita

Heipä hei!

Mukavaa viikonloppua kaikille näin heti alkuun!

Toivottavasti teillä on ollut mukava viikonloppu?!

Me päästiin istutus puuhissa sellaiseen vaiheeseen että kaikki 170 (olikohan niitä sellainen määrä?!) kuusen taimea on nyt istutettu! Taimia tuli meille vain yhdelle julkisivun rajalle, pellon rajalle. Näköesteeksi ja melua turjumaan (suht vilkas tie menee lähellä).

Kuusen taimet olivat kivan korkuisia, noin polvenkorkuisia ja siitä lyhyempiä. Vie tietysti monta vuotta ennen kuin kasvavat korkeiksi ja tuuheiksi. Mutta ilmeisesti heti ensi kesänä pitää alkaa jo leikkaamaan, että tuuheutuu mahdollisimman pienenä (alhaalta). Latvaa ei tietysti saa mennä katkaisemaan ennenkuin on saavuttanut halutun korkeuden.

Taimet istutin istutusojaan samaan syvyyteen missä jo kasvoivat, ehkä sentin verran multaa päällä.

Olisiko jollakin tietoa mitä meidän tulisi tehdä kuusiaidan penkereelle? Otamme kaivinkoneen kaivamaan ojan kuntoon, ja samalla saisi kauhalla painaa pengertä tiiviimmäksi. Mutta pitäisikö siihen istuttaa jotain hyvin maata sitovaa maanpeitekasvia vai mitä? Välillä tietysti kun oja on täynnä vettä, siinä ei taida pysyä mikään. Onko jollakin kokemusta kuusiaiden perustamisesta lähelle ojaa?

Jos joku ihmettelee mitä ihmeen kaapelia siellä menee lähellä puska-aitaa, niin kyseessä on kasteluletku, joka jää maahan kuorikatteen alle. Letkussa on pienen matkan välein reikiä, josta kasteluvesi pääsee juuristoon.

Yllä olevassa keskimmäisessä kuvassa näkyvät kasat on turvekasoja, maanparannukseen tarkoitettuja. Alla näkyy kun kuorikatteen laitto on aloitettu…

Yksi pylväs pihavalokin on löytänyt paikkansa läheltä leikkimökkiä. Niitä meille on tulossa neljä ympäri pihaa.

Tällaista puutarha pitoista juttua tälläkin kertaa!

Kannattaa muuten hyödyntää tämä syksy puutarhan istutuksiin! Säästyy aikaa ja vaivaa kun ei tarvitse juuri kastella! 🙂 Ei muuta kuin tuumasta toimeen!

Ensi kerralla luvassa jotain ihan muuta!

T. Sanna

KommentoiKommentit

 1. 9.51 13.10.2013

  Olettepa olleet ahkeria! Kasvien kasvaminen ottaa aikansa, mutta hetken päästä huomaat niiden olevan jo paljon isompia kuin nyt. Loistava idea tuo kasteluletku, tuollaisen määrän käsin kastelu olisi loputon suo.
  Valitettavasti oma viherpeukalo on olematon, joten neuvoja en pysty antamaan. Kokemusta on aronioista, se on nopeakasvuinen ja aivan ihana kasvi!

 2. 3.42 14.10.2013

  Hei Eeva! Niin se varmaan menee – kasvavat yhtä nopeaa mitä lapsetkin! 🙂 ja mitä vanhemmaksi tulee sitä nopeammin aika kuluu! 🙂 Itse tykästyin myös aronian syysväriin! Ja onhan se pensaanakin kiva! Hyvä että myös nopeakasvuinen! 😀

 3. 15.08 14.11.2013

  Hyvältä näyttää

 4. 12.56 15.11.2013

  Kiitos Auli! 🙂

 5. 17.24 28.03.2014

  Minkä kokonen kannustalo aurora?

 6. 18.35 28.03.2014

  Hei! Tämä meidän Aurora on oma muunnos, jossa on omat mitat ja pohjapiirros tehty meidän omien tarpeiden ja toiveiden mukaan. Neliöitä meillä on n. 228! 🙂

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi