Kodinhoitoa

Hei!

Siitä onkin kulunut jo pitkä aika kun viimeksi kuvasin meidän kodinhoitohuonetta. Oltiin silloin juuri muutettu! Nyt ajattelin että olisi ihan pienen päivityksen paikka, kun kodinhoitohuone on saanut pari kaappia lisää.

Viimeksi Ikean reissulla mukaan lähti pieni laatikosto, jonka mieheni asensi suihkuhuoneen oven vierelle, istuma korkeudelle. Tarkoituksena oli tehdä tästä pieni pukeutumispenkki. Saunaan mennessä siinä on hyvä riisuutua ja ulos lähtiessä istahtaa vaikka kenkiä laittamaan. Vetolaatikkoon oli tarkoitus laittaa ensin puhtaita pyyhkeitä, mutta käytäntö osoitti toisenlaiset tarpeet. Laatikossa on nyt lasten pipot, jotka he voivat ulos juostessaan heittää päähänsä. Taso laatikon päällä on ylijäämä keittiön ja kodinhoitohuoneen tasoa. Vedin on samat mitä muualla kodinhoitohuoneessa – oli onneksi ylimääräisiä! Hylly/naulakkokin jäi keittiöstä ylimääräiseksi – nyt saatiin sekin hyötykäyttöön!

Prisman valikoimiin oli tullut ihanat Maison Belle pyykinpesu- ja huuhteluaineet.

Pyykkitornin päälle saatiin myös jossain vaiheessa kaappi pesuaineille (niille ei-niin-kauniille)…

Ikkunaan ripustin entisestä kodista säilyneet keittiön verhot.

Lattialla on muovimatto! Pitää kyllä hehkuttaa maton puolesta! On ihan super kevyt (helppo pudistella) ja pysyy hyvin lattiassa (ei vaadi erillistä liukuestettä) on lisäksi todella helppo pitää puhtaana (voi vaikka rätillä pyyhkiä) eikä ollut edes erityisen kallis! Suosittelen kyllä muovimattoa kodinhoitohuoneeseen! Olen kyllä tyytyväinen.

Jos saisimme uudestaan suunnitella huoneen, laittaisimme kurarallin paaaljooon suuremmaksi! Neljän hengen perhe ei millään mahdu riisumaan sen yllä. Ja sen olisi voinut tehdä myös itse – siten siitä olisi saanut tarpeeksi suuren.

Muuten olemme tyytyväisiä tilaan. Tilaa on riittävästi pyykkihuollolle ja pukeutumiseen. Tekninen tila toimii hyvänä varastona ja pyykin kuivaushuoneena. Sen ansiosta kodinhoitohuone pysyy siistinä tavaroista. Tekniseen tilaan saa kaiken roinan piiloon! Pidän siitä että kodinhoitohuoneen ovi saa olla auki ja silloin se on pidettävä myös siistinä.

Meillä on tehty taas kattauksia ja leikitty keittiöleikkejä kun syntymäpäivälahjaksi tilasin Elsalle Disney Storesta Minni Hiiren astiaston, Tähkäpää nuken ja vaatteita. Mekko Elsan päällä on myös Disney Storesta! Lahjoja tuli päivänsankarille erityisen paljon – niistä kiitos kaikille!


Nyt pitää kiiruhtaa ulos!

-Sanna-

KommentoiKommentit

 1. 18.24 24.05.2013

  Todella kodikas kodinhoitohuone teillä. Onko taso muuten laminaattia vai massiivipuuta? Mullakin on pistänyt silmään Maison Bellet Prismassa. Sinne on ilmestynyt myös muutamia Methodin siivousaineita.

 2. 13.06 25.05.2013

  Hei Kähmäräpälä! Kiitos viestistäsi! Taso on massiivitammea! Siinä on omat haasteensa! En uskalla jättää tasolle mitään märkää ja koitan öljytä sitä aina kun muistan! Altaan ympäristöä tulee aina rätillä putsattua ettei jää mitään roiskejälkiä. Ai – Methodin aineet ei olekaan tuttuja muuta kuin ulkonäöltä! Onkohan ne Maison Belleä tehokkaampia?!

 3. 18.35 29.05.2013

  Moii! Näyttääpäs hauskoilta nuo uudet pesuaineet. Sitä ei oo tullut kateltua kaupan hyllyjä vähään aikaan kunnolla. Se on enemmänkin sitä, että kauheessa kiireessä nappaa kauppalistan tavarat kärryyn ja yrittää pitää muksut jotenkin hetken tyytyväisinä! 😉 Ihana idea laittaa pesuaineet pieneen sinkkiammeeseen!

  Meilläkin tuo ”kodinhoitohuoneemme” on näkyvillä. Siinä on kyllä se hyvä puoli, että sitä täytyy pitää jotenkin järjestyksessä. Muuten alkaa ahdistamaan! 🙂

 4. 20.30 29.05.2013

  Hei Tiina! Sama juttu meillä on! Ei paljon ehdi ihmetellä kaupassa!:) Noiden pesuaineiden kanssa käki just niin et nappasin jotain tavallaista pesuainetta jota yleensä otan, kunnes huomasin nuo ja sittten jäi toiset hyllyyn! 🙂

 5. 21.40 29.05.2013

  Mä tykkään hirveesti noista muovimatoista! Ainakin näin lapsi- ja kissaperheessä ne on hirmu kätevät! Pesukoneeseen vaan jos likaantuvat! Nuo menevät usein niin pieneen, että mahtuvat helposti koneeseen. Mulla on iso ja pitkulainen matto ja molemmat menee koneeseen. Kätevä tuollaisessa tilassa josta kuljetaan ulos ja on kaikkea liikennettä 🙂 Kaunis on teidän kodinhoitohuoneenne!
  Onko nuo pesuaineet ihan hyviä? Mitä tykkäät niistä? Näyttävät jotenkin ”leikki”pesuaineilta kun ulkonäkö pulloilla on niin erilainen mitä on tottunut ;D Aivan ihania pulloja kyllä!

 6. 11.01 30.05.2013

  Hei Taru! Itsellä oli tunne että muovimatot on ihan 80-lukua! 🙂 Mutta hyvin toimii tänä päivänäkin! Maison Belle pesuaineet on aika mietoja. Nuo aineet ainakin tepsi meillä nyrkkipyykissä! Koneeseen niitä en ole laittanutkaan.

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi