Formula 1 VPN-Suomi

Keittiön uudet verhot

Oli aika ottaa jouluverhot pois keittiön ikkunoista kun ompelijalta hain uudet keittiön verhot. Valelaskosverhot on 100 % pellavaa ja samanlaiset kuin ruokailuhuoneessa ja samaa kangasta kuin olohuoneen pitkät verhot ja ruokailutilan pöytäliinakin.

Olemme olleet super tyytyväisiä Ikean keittiöön! Ei valittamista! Vielä kun sen on itse suunnitellut ei parane valittaakaan! Heh! Viisi kuukautta on nyt uudessa kodissa asustettu ja keittiöstä alkaa olemaan jo hyvin käyttökokemuksia. Kalustepeitteiset jääkaappi ja pakastin sekä astianpesukone ovat kivat! Luo yhtenäisen ilmeen keittiöön ja ovat kaikki tosi tilavia. Koneet ovat AEG:n. Ikean kodinkoneista me valitsimme uunin ja mikron sekä induktiolieden. Nekin ovat toimineet hyvin. Mikron sijoittelu korkealle ja lähelle ruokapöytää on toimiva. Mikron alapuolella on oven takana ulos vedettäviä laatikostoja, joihin voi arkiastiaston tyhjentää suoraan astianpesukoneesta (vasemmalla puolella). Nopeaa ja kätevää.

Erityisesti pidän keittiön kahdesta isosta ikkunasta. Toisesta joka on altaan edessä, josta tiskatessa näkee suoraan etupihalle. Ja toinen ikkuna jonka edessä tulee leivottua jne. Keittiössämme ei ole yhtään kaapistojen väliin jäävää välitilaa, joka oli tietoinen ratkaisu. Sekin on kivaa!

Liesituuletin on Savon ja osoittautunut tehokkaaksi ja mukavan kevyeksi aika raskaan laatoituksen eteen. Onneksi oma tahtoni maalaisromanttisesta huuvasta ei ottanut tulta alleen, koska todennäköisesti olisin kyllästynyt siihen pian.

Lapsiperheenä meillä on ehdotonta että keittiössä on tilaa pikkupöydälle. Olisi aika raskasta kuljettaa kaikkea toiseen huoneeseen monta kertaa päivässä. Vieraiden kahvittelu hoidetaan sitten ruokahuone/olohuoneen puolella. Tämäkin helpottaa arkea.

Keittiön kruunu on mielestäni vitriini. Se on varsinainen tilaihme ja huoneen kaunistus.

Asia mikä vähän harmittaa on lattialaatta. Se on kauniin helmenharmaa ja iso 60x60cm, mutta kiiltoaste on sellainen puolihimmeä. Siinä näkyy aivan kaikki lika ja roiskeet! Meillä kun on vielä pieniä lapsia pitää ruokapöydän alta pyyhkiä rätillä päivittäin ja lattia pitää mopata kerran tai kaksi viikossa. Pelkkä imurointi ei auta. Mielestäni aika työläs. Jos nyt saisi valita toisin, laittaisin rouheampaa laattaa tai sitten parkettia. Laatta ei tosin ole liukas, onneksi. Mutta aika kylmä vaikka meillä onkin lattialämmitys.

Ystävältä saatu taulu!

Valaistuksen onnistuimme toteuttamaan hyvin keittiössä. Katossa on yksi valaisin, työtasoilla ikkunoiden edessä ikkunavalaisimet, liesituulettimessa oma valonsa, vitriini on valaistu sekä vielä pöydän päälle tulee vielä valaisin kynttiläkruunun tilalle jossakin vaiheessa. Keittiössä on riittävästi valoa.

Työtasoksi valitsimme massivitammen. Se vaatii myös hoitamista. Aluksi tasoa piti öljytä useammin mutta sitten sitä voi harventaa. Jos öljyämistä jaksaa tehdä näyttää se aina uudelta sen jälkeen. Tarvittaessa sitä voi hioakin. Pieniä jälkiä siihen on jo tullut vesilaseista, mutta se on elämää se.

Toinen työläs elementti keittiössämme on posliiniallas. Aivan ihana vaikka se onkin, pitää sitäkin puhdistaa ja puunata. Se kun värjäytyy mm. kahvista. Akron taikasieni on osoittautunut loistoapuvälineeksi! Kannattaa kokeilla jos ei ole vielä tehnyt tuttavuutta tämän kanssa (lähtee naarmut, nirhaumat erilaisilta pinnoilta, käy rosterille ja uuniluukuista lähtee noki tehokkasti – suosittelen!) Eikä tämä ole maksettu mainos!

No, tulipa kirjoitettua keittiöstä vähän enemmän mitä otsikko antoi ymmärtää!

KommentoiKommentit

 1. 16.43 24.02.2013

  Heips, ihanan valoisalta näyttää teidän keittiössä. Olisin erityisen kiinnostunut tuosta keittiön katossa olevasta kristallilampusta, minkä merkkinen lamppu on?

 2. 18.38 24.02.2013

  Teillä on kaunis ja tilava keittiö ja olen samaa mieltä vitriinistä, se on oikea helmi! Meillä oli edellisessä kodissa saman tyylinen ja sitä kaipaan edelleen.
  Hienosti itse suunniteltu ja toteutettu keittiö! Ja hei, ihanat verhot myös 🙂

 3. 18.47 24.02.2013

  Hieno keittiö! Erityisesti tuo posliiniallas on mieleeni. Ja massiivitaso tuo ihanaa lämpöä. Puu on materiaalina kaunis ja olen itsekin miettinyt, josko laittaisi puutason muuten moderniin keittiöön lämpöä tuomaan, mutta kestävyys mietityttää. Voihan sen toki hioa uudelleen ja olen kyllä sitä mieltä, että puussa saa käytön jäljet vähän näkyäkin.

 4. 21.16 24.02.2013

  Hienot verhot jotka sopivat teidän yhtenäiseen sisustustyyliin 🙂

 5. 21.24 24.02.2013

  Hei Satu! Kiitos! Valaisin on Virvatulen Karita! 🙂 Ole hyvä! 😉

 6. 21.25 24.02.2013

  Kiitos Eeva! Vitriini on kiva kun sinne saa esille kaikki aarteet, jotka ennen oli piilossa pahvilaatikoissa! Kannatti säilöä ja säilyttää – nyt saivat kipot ja kupit arvoisensa paikan! 🙂

 7. 21.29 24.02.2013

  Heippa Kähmäräpälä! Ja kiitos kommentista! Ne on mun suosikkeja myös, vaikka onkin työläitä! 🙂 Mutta eikö kauneuden eteen pidäkin tehdä vähän töitä?! Heh! 🙂 Kiva vaihe teille menossa kun saa suunnitella kaikkea kivaa uuteen kotiin! Se on mukavaa se!

 8. 21.31 24.02.2013

  Kiitos Taru! Tykkään kun ovat sopivan ”ryppyiset” ja luonnon materiaalia. Aurinko kuultaa mukavasti läpi verhon…!

 9. 18.36 21.04.2014

  hei 🙂 ihanat ikkunavalaisimet, mistä olet löytänyt?

 10. 16.31 22.04.2014

  Minna hei! Kiitos kommentista! Huh huh onpa tummia kuvia keittiöstä! 🙂 Hyvä kun edes valaisimet erottuvat kuvasta! En muista tarkkaan mistä ne tilasin mutta samanlaiset Marksjöldin valaisimet näyttäisi olevan ainakin Valaisinliikkeen valikoimissa:

  http://www.valaisinliike.fi/tuotteet/sisustusvalaisimet-design-valaisimet-valaisin-Markslojd-riippuvat-kattovalaisimet/Markslojd-Asnen-riippuva-valaisin-104333

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi