Lainaa.com

Keittiön ja kodinhoitohuoneen kalusteet saapuivat eilen!

Meille tulee kiintokalusteet siis Ikeasta! Ostimme ne jo viime syksynä kun Ikeassa oli keittiöviikot. Lykkäsimme vain toimitusta näin pitkälle! Esa, Ukki ja kaksi kuljetusfirman miestä kantoivat paketit sisälle. Niitä oli kyllä aika moinen määrä, ripoteltu sinne tänne taloa! Mukana kun oli kodinkoneita, altaita ja hanakin kaapistojen lisäksi. Kävimme likkojen kanssa katomassa miltä kaappien kasaaminen näytti. Hyvinhän se sujui! Tähän mennessä ei ainakaan Esa löytänyt mitään moitittavaa. Hyviltä vaikuttivat. Sain kotiin malliksi yhden keittiön oven! On se niin ihana! Meidän vanhat vanilijan väriset kaapit näyttivät niin keltaisilta luonnonvaaleaa ovea vasten!

Homman ytimessä!

Tässä vain murto-osa paketeista!

Osa alakaappin rungoista kasattuna.

Keittiön kaapin ovi keittiön tapettia vasten! Kuvittele siihen apteekkarin vedin!

Hyvännäköiset noi urat ja sopiva kiiltoaste!

Keittiön hana

Keittiön hanasta pakko kirjoittaa sen verran että, meillehän tulee keittiön allas ikkunan eteen. Jo taloa suunnitellessa Kannustalon edustajan kanssa mietimme miten saamme ikkunan auki saati pestyä. Selvittelimme asiaa ja pyysin tarjouksia eri hana valmistajilta mm. Lapetek, Mora ja Grohe. Osalla oli sellaisia hanoja jotka sai irti ja taitettua sivuun tosta vaan yhden käden liikkeellä. Hintaa hanoilla olikin sitten aika paljon. Malleja tulee koko ajan lisää koska suosio altaiden sijoittamisessa ikkunan eteen kasvaa. Mutta nyt päätimme laittaa tavallisen hanan ainakin aluksi. Saahan sen vaihdettua myöhemmin erikoishanaan. Jos ikkunaa pesee välistä kaksi kertaa vuodessa niin eiköhän yhden jaksaa irroittaa saranoiltaan sen ajaksi?! Tuulettaa voi toisesta ikkunasta! Tähän päädyimme nyt aluksi.

KommentoiKommentit

 1. 9.51 15.02.2012

  Taas ovat hommat edenneet hurjasti! Voin vaan kuvitella tuon Ikean laatikkomäärän ja kaikki ne osat. Tuntuu, että parin lipaston kasaaminenkin vaatii multa ponnisteluja! ;D Onneksi Esa on taitava ja varmasti myös nopea.

  Tuo keittiön tapetti on kyllä niin ihana! Ja voi vitsit, kun näyttää kivalta tuon oven kanssa! Tosi hyvä valinta! Mulla iskee tapettikuume! 🙂

 2. 10.20 15.02.2012

  Oon kyllä itsekin niin tyytyväinen valintoihin! Ehkä siksi kaikki osuu niin oikeaan koska talon rakentaminen on ollut mielessä niin pitkään ja tykkään sisustamisesta! Kyllä sekin varmaan auttaa kun olen kerännyt kansioon lehtileikkeitä, kuvia ja ajatuksia talon sisustuksesta jo kauan ennen kuin edes tiesin että joskus oikeasti rakennetaan! 🙂 Ja tämä vaihe rakentamisessa on juuri se mielenkiintoisin! Ainakin näin naisen näkäkulmasta! Lohduttaa kun saa pintoja valmiiksi ja ajatukset vihdoin esille! Täytyy kyllä jo tässä vaiheessa projektia silti todeta että en lähtisi hommaan enää uudestaan! Semmoinen tunne on ollut jo pitkään. Vaikka välillä on niin ihanaa ja näkee Esan käden jäljen mutta silti… Tämmöisiä ajatuksia tällä kertaa!

 3. 16.44 22.02.2012

  Ikea on hyvä keittiö maailma ,ainakin kaikki tuntemistani henkilöistä ,jotka ovat sieltä keittiön tilanneet ovat erittäin tyytyväisiä.Sieltä saa myös kaikenlaista pikkukamaa joka sopii heidän juttuihinsa erittäinkin kätevevää

 4. 19.11 22.02.2012

  Hyvä tietää! Meillä ei olekaan yhtään tuttua jolla olisi Ikean keittiö. Että aika harvassa on käyttäjäkokemustietomme! Lähinnä sisustuslehdistä olen Ikean keittiötä bongaillut! Olen himoinnutkin niitä kaapiston sisuksia! 🙂 Kaikenlaisia lokeroita ynnä muita!

 5. 16.49 23.02.2012

  Minulla esimerkiksi on vieläkin jäljellä joitain edelliseltä vuosituhannelta ( = setsemänkymmen luvulta) tavaroita Ikeasta ja vieläkin ehjiä,joten laadussa ei varmaankaan ole moittimista.Oli se vaan ihana maailma siihen aikaan maalaistytölle ,päästä sinne hypelöimään !
  Mekin
  Paulin kanssa silloin Ruotsin aikana ostimme kaksion keittiön kokonaisuudessaan Ikeasta ja kuljetimme sen Ladalla kerralla kotiin ! olivat niin hyvin ja pienesti pakattuina ,että hyvin meni.Olivat jo silloin hyvin suunniteltuja ja pieniä kivoja yksityiskohtia täynnä .,Että sillee .!Jaksamista vain teille siellä uudessa ihanassa keittiössänne Mielestäni TAPETTI ON IHAN TÄYDELLINEN ;niin Ruotsalaista että ….

 6. 21.10 23.02.2012

  Kiitos Auli kommenteista! Koitetaan jaksaa! Käytiin taas tänään nuuhkimassa ja hipelöimässä tuoretta keittiötä! Jotenkin se on niin Kodin Sydän! 🙂 Onnistuttiin suunnitelmissa aika hyvin…. käytäntö osoittaa sen lopullisesti sitten. Pieniä muutoksia elämäntapaan pitää tehdä… ei pidä jättää märkiä astioita tammitasolle lojumaan tai muuten tulee lopullinen jälki jne… Tai elämää se vaan on! Elämiseen tarkoitettu. Esa aina muistuttaa mua että kotia tästä tehdään, eikä mitään museota! 🙂 Koitetaan pitää se tuoreena mielessä! P.S Laitan lisää kuvia keittiöstä kunhan ehdin (ovia paikallaan, kodinkoneita jne.). Pysytään yhteydessä! Mukavaa loppuviikkoa kaikille blogin lukijoille!

 7. 9.04 25.02.2012

  Morjens taas
  , On olemassa tosi hyviä öljyjä ,joita voi käyttää sen tammisen tason käsittelyyn Esa varmaan tietää .Kuulemani mukaan sitä pitää öljytä ihan mahdottomasti alkuunsa . Minulla on jokin leikkuulauta joka on sen laatuinen ja siihen olen ajanut litroittain parafiiniöljyä. Olen kyllä samaa mieltä,että koti on elämistä varten ,mutta naisena tiedän tunteen jos joku on vähän ……Tätä teidän juttua on kyllä tosi kiva seurata .Ihan haistan Ikean hajun noista kaapeista .Hyvää viikonloppua taas .

 8. 9.11 25.02.2012

  Juu, olen kuullut että sitä voi hioakin tarvittaessa. Ja joku sanoi että öljyrätti kannattaa pitää koko ajan lähellä ja saatavilla, näin sitä tulee käytettyä lähes päivittäin tai viikoittain. Ihan niin kuin tavallisella rätillä pyyhkisi. Onhan se työläämpi kuin joku laminaattitaso tai kivitaso. Mutta silti otamme riskin, on se niin hieno! On sulla Auli tarkka hajuaisti! 🙂

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi