Formula 1 VPN-Suomi

Keinutuoli

Kaksi vuotta sitten ostin vanhan tavaran kaupasta Turusta lasten vanhan keinutuolin, jostain 70-luvulta. Se maksoi 12 euroa. Ystäväni säilytteli sitä kotonaan kunnes haimme sen pois joku kerta. Sitten se odotti pihavajassa vanhassa kodissa. Kesällä aloin hiomaan sitä ulkona lasten kanssa ollessani, samalla katsoen kun lapset leikkivät hiekkalaatikolla. Päätin hioa sen puupuhtaaksi, jottei kolhujen synnyttyä sen alta paljastuisi keltaista maalia. Vanha maali oli lähes virheetön ja tuoli siis loistavassa kunnossa. Väri ei kuitenkaan miellyttänyt. Nyt muutettua uuteen kotiin, halusin sen lastenhuoneeseen ja työ oli saatava päätökseen. Hion sen loppuun meidän teknisessätilassa (muuta paikkaa ei meillä ole – ehkä tulevassa autotallissa voisi vastaavanlaisia hommia joskus tehdä). Otin kuvan muistoksi. Siinä näkyy vielä keltaista maalia, kunnes sain sen kaiken hiottua pois.

Tykkään tehdä kaikenlaista käsilläni ja opetella uusia taitoja. Silti tuntuu että aloittaminen on aina vaikeaa ja tuntuu ettei olisi aikaa. Mutta kyse on vain järjestelykysymyksestä. Entisöintiä tein miehen viedessä lapset jumppaan ja illalla kun lapset menivät nukkumaan tai kun tulin ilta yhdentoista aikaan töistä. Kun saa inspiraation ja hommasta kiinni, ei malttaisi lopettaa. Keinutuoli on pieni mutta siinä oli ihan älyttömästi hommaa koska oli pienia kulmia, paikkoja ja pinnoja josta oli vaikea saada maalia pois. Hioin sitä Black and Decker Mouse -hiomakoneella ja hiekkapaperilla.

Hiomisen jälkeen maalasin sen kahteen kertaan Tikkurila Helmi pohjamaalilla ja lopuksi vielä kaksi kerrosta Tikkurilan Helmi kalustemaalilla sävytetty sävyllä Omenanpuunkukka. Maalaamiseen käytin pientä mohairtelaa ja keinokuitupensseliä. Maalaamisessa en ole mikään hyvä – valumia tulee ja siveltimen jäljet näkyvät. Mutta lopputulos oli mielestäni silti hyvä. Lapsilla on ollut vain tuskaa odotella kolme päivää kuivumista ennen tuolin käyttöönottoa.

Sävy oli mielestäni viehättävä! Hennon vaaleanpunaisen ja persikan sävyinen. Kuvissa voi näyttää aika valkoiselta, mutta luonnonvaaleaa mattoa vasten punertaa sievästi. Tässä kuvia valmiista keinutuolista.

Mitäs tykkäätte?!? Maalia jäi sen verran että houkuttaisi maalata maalilla vielä jotain…

Avainsanat: ,

KommentoiKommentit

  1. 14.35 28.01.2013

    Todella suloinen väri ja tuoli! Ihanan hempeä ja pehmeä sävy, sopii teille! 🙂 Helmi-maalit on ihania. Itsellä oli jossain edellisessä kodissa sitä kultaisena seinämaalauksessa. Voisit tehdä vielä jonkun pienen naulakon? Onko listoja tai laudanpätkiä jäljellä? Haet siihen sitten vaan kaupasta jotkut ihanat koukut! 🙂

  2. 13.43 29.01.2013

    Hei Taru! Luulen että Elsan ruskea koulupöydän tuoli vaihtuu seuraavaksi ruskeasta valkoiseksi tai sitten saa uuden pinnan tuolla jämämaalilla! 🙂 Tarkoitit varmaan Taika maalia?!

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi