Julkisivua

Mies on häärinyt viime viikkona tai kahtena edellisenä julkisivun kimpussa. Sen mitä iltaisin ja viikonloppuisin on ehtinyt. Välillä pienessä vesisateessakin. Laitellut ikkunoihin pitkään kaivattuja ikkunapeltejä. Ja naputellut julkisivuun erilaista puutavaraa, sen mitä telineiltä on ylettänyt. Puutavaraa on jouduttu jonkin verran maalailemaankin epävakaassa säässä. Mies ruuvasi niitä kiinni, jotta ensi kesänä maalauksen yhteydessä ne voisi irroittaa. Kuvissa näkyy myös pintamaalia – sitä valittua julkisivu maalia.

Tehty on siis ikkuna listoituksia, pilastereita, nurkkalauduitusta, perinnealalankkuja, päätyräystään kulmakoteloita ja kattolyhtyjä. Huh huh mitä sanahirviöitä! 🙂 Suomeksi sanottuna pirusti kaikkea Kannustalolle tyypillisiä yksityiskohtia! Jotka tekevät talosta Talon. Juuri niitä mihin Kannustaloissa ihastuimme! Nyt alkaa meidänkin koti hahmottumaan! Matka raksasta kodiksi tapahtuu nyt myös ulkopinnoillakin! 🙂

Sisälläkin on tapahtunut paljon. Laatikoita ja pusseja on purettu ja laitettu tavaraa paikalleen. Nukuttu on omassa sängyssä nyt kaksi viikkoa – hyvin! Ihanaa! Lastenhuoneissa on muutamaa taulun kiinnitystä vaille valmista. Makuuhuoneessamme on jo verhotkin. Yläkerran aulaan olisi hakusessa kulmasohva, keittiö sai uuden ruokapöydän, olohuone odottaa verhoja, eteinen odottaa kenkätelinettä ja mattoa, kirjasto on vielä mullin malliin. Ja tietysti niitä kuuluisia viimeisiä listoja puuttuu sieltä täältä. Oven karmilistoja ja kynnyslistoja. Kaikki toivottavasti jouluksi kuntoon! 🙂

Julkisivua tehdään sitten läpi talven. Ensi keväänä autotallin pohjat ja kesällä talon maalaus – siinä riittävästi agendaa! Hengästyttää nyt jo ajatuskin. Voisiko sitä hetkeksi huilata?!

Tällaista täällä Villa ElSallassa tällä kertaa! Pian varmasti kuvia sisältäkin!

– Sanna –

Avainsanat: ,

KommentoiKommentit

  1. 10.24 16.10.2012

    Yksityiskohdat kruunaa talon! Meilläkin on tehty talossa ennen olleita yksityiskohtia uudestaan vanhaa kunnioittaen.Ja sen lisäksi vielä itse lisäilty pieniä juttuja sinne tänne maustamaan talon ulkonäköä ja tekemään talosta meidän näköistä. Niistä tulee taloon sitä persoonaa 🙂 Kyllä kaikennäköisiä tylsimyksiä on tienvarret pullollaan ;D Millä meinaatte kattaa päätyräystään kulmakotelot?? Me ollaan mietitty peltiä… Ps.Päätyräystään kulmakotelot tunnetaan myös nimellä ”kissan penkit” 🙂 Mahtavalta näyttää! Esalle jaksamista!

  2. 14.54 17.10.2012

    Kiitos kommentista! 🙂 Muistaakseni opetin aikoinaan sulle tuon nimityksen! 😉 HIH! Pellillä katetaan myös!

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi