Itse tehty tv-taso

Hei!

Kuten jotkut teistä ovat kuvistani huomanneet että meillä ei ole yläkerran aulan arkiolohuoneessa ollut laisinkaan tv-tasoa.

Ollaan asuttu talossa jo yli vuoden verran ja katseltu telkkaritasoja ostoaikeissa.

Omaa silmää miellyttävää vaihtoehtoa ei ole kävellyt vastaan. Tai aluksi meillä oli isännän kanssa vähän ristiriidassa minkälaista tasoa me etsitään. Mieheni olisi halunnut modernimpaa ja korkeakiiltoista tasoa, tiedättehän sellaisia suoraviivaisia vetimettömiä?! Kun taas minulle olisi kelvannut kaikki täyspuiset massiiviset vanhaa aikaa henkivät tasot. Omaa silmää miellytti myös ristikko-ovet ja Boknäs tyyli.

Kun sopivaa ei löytynyt – oli tehtävä se itse!Mies ryhtyi hommaan. Hankki tarvittavat puutavarat  ( tason runkomateriaali on ylijäämä tavaraa autotallin rungorakenteesta eli 198×48 lankkua) ja  liimapuulevyä mm. hyllylevyiksi. Taustalevyksi laitettiin keittiönkaapistoista ylijäänyttä peitelevyä. Sokkeliksi jalat peittävää jalkalistaa puutavaraliikkeestä.

Kaapien oviin tilattiin etsattua lasia eli maitolasia. Saranat hommattiin tutun kautta ja vetimet löytyivät rautakaupasta.


Taso mitoitettiin aulan seinän mittojen mukaan. Se kasattiin ja kannettiin maalaukseen. Mieheni maalasi sen listanvalkoisella katalyyttimaalilla.

Tässä kuvaa lähtötilanteesta, kun meidän telkku makasi lattialla. Samoin kuin lapset.

Kuvissa näkyy taso puun värisenä, keskeneräisenä.

(Meillä ei ilmeisesti katsota televisosta kuin lastenohjelmia:))

Me ollaan tosi tyytyväisiä lopputulokseen! Siitä tuli mielestäni juuri sellainen kun halusimme.

Vähän niinkuin kompromissi molempien toiveista. Ei liian selkeää ja yksinkertaista mutta ei liian koristeellista ja runsastakaan!


Mieheni sai päättää runkomateriaalin, minä listan ja vetimet sekä yhdessä pähkäiltiin tyyliin sopivat kehysovet.

Molemmille oli itsestään selvää että siitä tulee valkoinen. Musta sopii tasoon hyvin tehosteeksi (ulospäin näkyvät mustat saranat ja vetimet).


Keskellä olevassa kaapissa on dvd-laite, digiboxi ja vanha vhs-soitin. Laitteita voi käyttää kätevästi maitolasin läpi kaukosäätimellä, avaamatta ovea.


Hyvää kannatti tällä kertaa odottaa! 🙂

Terkuin Sanna

Avainsanat: , ,

KommentoiKommentit

 1. 14.21 12.01.2014

  Siis sairaan hieno!!! 😀

 2. 14.46 12.01.2014

  Onpa hieno!! Itse tehden saa juuri sellaisen kuin haluaa. Meillä on olohuoneeseen hakusessa uusi valkoinen tv-taso, mutta homma on jäissä, kun en ole löytänyt mieleistä (ja sähköjohdot piilottavaa, pupuvaara). Pitääpä nykäistä isäntää hihasta, suostuisikohan se?…. 😉

 3. 19.12 12.01.2014

  Todella upea taso. Saat olla iloinen, että sinulla on tuollainen mies joka tekee ja OSAA tehdä. Hienolta näyttää!!

 4. 8.51 15.01.2014

  Kylläpäs teillä on kätevä isäntä! Hyvältä näyttää. 🙂

 5. 20.58 15.01.2014

  Kiitos Taru! Tykätään itsekin! 😀

 6. 21.01 15.01.2014

  Eeva hei! Kiitos kommentista! Juu niin saa, ja sopivan mittaisen! Tällä tasolla on pituutta kaksi metriä! Ei ehkä löytyisi kaupasta juuri sopivaa, yleensä ne on lyhyempiä! 🙂 Jos vaan kunnon tilat on missä tehdä niin kannattaa ehdottomasti! Meillä ei ollut! Se aiheuttaa vähän enemmän siivoamista ja epäjärjestyksen sietämistä! 😉 You know?! 😉

 7. 21.05 15.01.2014

  Kiitos Sannanen! Olen kyllä onnellinen ja etuoikeutettu kun on tuollainen taitava mies! Osaa suunnitella, luoda uutta, toteuttaa kaikkia visioita mitä saan jne. Taas on yksi projekti työn alla tai itse asiassa viittä vaille valmis! 🙂 Siitä lisää seuraavassa postauksessa (kunhan saamme tietsikan korjauksesta:()

 8. 21.06 15.01.2014

  Kiitos Kristiina / Deko 133! 😀

 9. 23.14 21.01.2015

  Todella upea tv-taso! Saanko kysyä miten olette kiinnittäneet lasit oviin?

 10. 21.47 15.02.2015

  Kiitos Hanna kommentista. Vastasin sinulle jo sähköpostiin!

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi